11 sep

Effektfulla sätt att minska ditt koldioxidavtryck

Att försöka leva på ett sätt som minskar dina utsläpp är nödvändigt. Klimatet tar stor skada av hur människor i samhället lever idag. Det finns många saker du kan göra för att minska ditt klimatavtryck. Det är omöjligt att göra allt men du kan alltid göra något. Vissa personliga val gör dessutom mer än andra. Att investera i solceller är ett sådant val som gör skillnad.

Bidra till att fler använder förnybar el
När du har solceller på taket kan du producera din egen förnybara el. Ju mer förnybar energi som hushåll använder desto bättre är det för miljön. Om du producerar mer el än du behöver med dina solceller kan du också sälja överskottselen, vilket är bra både för din ekonomi och klimatet. Även om du väljer att installera solceller behöver du ett elavtal. Att välja förnybar el är det bästa valet ur miljösynpunkt.

Solceller har flera fördelar
Solceller kräver en större investeringssumma. Men den stora fördelen med solceller är att de kan betala sig själva på några års sikt. Det är viktigt att se hela bilden. Du kan sänka dina energikostnader och få extra pengar för överskottsel som säljs. Det är alltså möjligt att sänka dina månadskostnader avsevärt. En annan fördel med solceller är att när de väl är på taket behöver du inte göra något.

Fler tips för minskade utsläpp
Om du vill göra fler saker för miljön kan du försöka köra så lite bil som möjligt alternativt köpa en elbil. Att äta en mer växtbaserad kost är också ett effektivt sätt att bidra till en bättre värld. Matsvinn är en stor miljöbov så försök att äta upp maten du köper hem. Att inte slänga mat gynnar även din ekonomi. När du är i behov av nya saker kan du köpa begagnat, det gör stor skillnad. Alla saker räknas och tillsammans gör de skillnad.