23 apr

Så blir du mer miljövänlig i din vardag

Allt fler människor vill vara mer miljövänliga, och tur är väl det. Under många år var miljö inte något som man lade för mycket fokus på, vilket naturligtvis ledde till en värld som inte var lika hållbar eller trevlig att leva i. Idag handlar vi ekologiskt, närproducerat och väljer grön energi till våra bostäder, men vad mer kan man göra för att förbättra miljön?

Det finns många orsaker till varför du bör värna mer om miljön. Den mest uppenbara orsaken är naturligtvis att du ska vara delaktig i att skapa en bättre värld, men visste du att även din plånbok kommer att bli tjockare om du gör några enkla, små förändringar i din vardag? Här nedan har vi listat några riktigt bra knep att ta till för att bli mer miljövänlig.

Miljövänligare val i vardagen

  • Byt ut ditt fordon – Har du en bil som drar mycket bensin? Kika in hos Riddermark Bil för köpa en ny bil eller välj bort den helt och satsa på en cykel.
  • Välj bara miljömärkta produkter – Det gäller när det kommer till schampo, diskmedel, rengöringsmedel och toalettpapper.
  • Byt elbolag – Genom att välja grön el kan du sänka dina kostnader och värna om miljön.
  • Återvinn och återbruka mer – Nästan allt kan du idag återvinna. Återvinn det du kan och försök att återbruka saker mer.
  • Köp second hand – Låt gamla saker få nytt liv och välj second hand när du ska köpa kläder, elektronik, möbler eller inredning.