20 apr

Solkraftstorn

Solkraft kommer med stor sannolikhet att spela en stor roll när världen ställer om sin energiproduktion från fossila alternativ. Än så länge plågas dock solkraften av en hel del problem som gör att den inte riktigt kan ersätta alternativ som kol- eller kärnkraft. Ett av dem är att elproduktionen från solkraft fortfarande är något opålitlig när den används i stor skala. Ett alternativ som framstår som särskilt lovande för att lösa detta är så kallade ”solkraftstorn”.

Det spelar ingen roll om ditt företag jobbar med att utveckla nya miljövänliga energilösningar eller är verksamt i tjänstesektorn. Att snabbt ha tillgång till pengar kan vara avgörande för hur verksamheten utvecklas. Därför har Qred gjort det enkelt att få företagslån med fördelaktiga villkor. De erbjuder företagslån utan bindningstid, dolda avgifter eller startavgifter. Du ansöker enkelt om företagslån via deras hemsida. Inom någon timme får du tillbaka ett låneförslag och om du tycker om det godkänner du det med hjälp av BankID. Sedan får du pengarna utbetalda till ditt företagskonto redan samma dag.

Ett solkraftstorn placeras i mitten av en stor samling solpaneler. I det fallet riktas solpanelerna mot tornet, all solkraft fokuseras alltså ditåt. I tornet hettas vatten eller natrium upp, vars ånga används för att driva en turbin. Vad som gör solkraftstornen lovande för solkraften på det stora hela är för att värmen som genereras kan sparas. Elproduktionen kan alltså fortsätta även när solen inte skiner.